Μια υπόθεση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης μεταξύ εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ερευνούν την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι ότι από τη συσχέτιση του τραυματισμούς του τραχήλου και των συμπτωμάτων της ΣκΠ.
Το 1996, ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας απονεμήθηκε με  820.875 $ ως αποζημίωση από δικαστήριο. Η κριτική επιτροπή καθόρισε ότι υπέστη χτύπημα στο λαιμό σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα εν ώρα καθήκοντος, κατά την οποία το όχημά του ανατράπηκε, και τον οδήγησε στη Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ενώ κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι τα συμπτώματά του δεν είχαν ξεκινήσει μέχρι τα έτη μετά το ατύχημα του, ο 49 ετών αστυνομικός άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας σε μία εβδομάδα μετά το ατύχημά του. Μαρτυρίες από τους εμπειρογνώμονες νευρολόγους κατέθεσαν ότι είχαν δει και άλλες περιπτώσεις αυχενικού, η οποία προχώρησε σε Σκλήρυνση κατά Πλάκας μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το χτύπημα στο λαιμό.

Ένας Εμπειρογνώμονας της ΣΚΠ

Αν και, σύμφωνα με τον Δρ Charles Poser της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και μάρτυρας στο δικαστήριο, οι άνθρωποι που είχαν χτύπημα στο λαιμό είναι πιο ευαίσθητοι μόνο στην ανάπτυξη MS, αν το χτύπημα στο λαιμό ενεργοποιεί μια υποκείμενη πάθηση. Είπε ο ασθενής αυτός "θα μπορούσε κάλλιστα να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αν και υπέστη ένα τραυματισμό".
Ο  Δρ Poser έχει πολλές περιπτώσεις ασθενών των οποίων μετά από χτύπημα στο λαιμό είχε προκληθεί MS και δήλωσε επίσης, "υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, παρά να προκληθεί από την τύχη, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τις αποδείξεις".

Στο τέλος, ο δικαστής είπε με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων ότι, "αποδέχθηκε ανεπίσημα, το ιστορικό και τις πειραματικές αποδείξεις ότι αυχενικός τραυματισμός είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις MS".


Πηγή: www.bessoclinic.com